In september 2016 opende de Heilige Boontjes de deuren in dit voormalig politiebureau. Heilige Boontjes is een bedrijf waarin jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt naar bestendig werk geleid worden en waar Rotterdammers kunnen genieten van een heerlijke kopje koffie.
Een commercieel initiatief met groot maatschappelijk rendement. 
Goed voorbeeld doet volgen, dus hebben een aantal Rotterdammers de handen ineengeslagen om deze locatie voor Heilige Boontjes in de toekomst zeker te stellen en om op de bovengelegen verdiepingen bedrijven met een maatschappelijk rendement huisvesting te bieden. Eendrachtsplein BV is verantwoordelijk voor de exploitatie van het gebouw. 

Maatschappelijk ondernemen aan het Eendrachtsplein

 

Geïnspireerd op de Boontjes; maar het vullen van het gebouw met huurders moet ook letterlijk bijdragen aan het levensbestendigheid van deze Stichting, bijdragen aan het hoofddoel van de Boontjes: een plek waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, een plek krijgen om –dankzij de begeleiding - op eigen benen komen te staan.

De huurders in het gebouw bieden een uitbreiding van werkzaamheden, uitbreiding van hun gastheerschap, uitbreiding van horeca gerelateerd werk. Het wordt een plek van samenwerken, kruisbestuiving waar mogelijk, elkaar helpen, elkaar ontmoeten.

Op de begane grond zullen Heilige Boontjes niet alleen hun vaardigheden als barista gaan botvieren. Er komt ook een lunch- en dinerkaart en je kan ook van een biertje of wijntje genieten.

Op de bovengelegen verdiepingen worden kantoorruimtes gerealiseerd. Doordat de gemeenschappelijke noemer onder de bewoners maatschappelijk rendement zal zijn, ontstaat op het Eendrachtsplein een hub van bedrijven die zich niet alleen bekommeren om hun eigen bestaan, maar dat bestaan juist ontlenen aan zich om anderen bekommeren.
 

In het bijgebouw is er een ruimte die voor vergaderingen of bijeenkomsten gehuurd kan worden tot 30 personen. Uiteraard is er mogelijkheid voor uitgebreide catering van de Heilige Boontjes.
Om naast het behalen van een financieel rendement ook nog een maatschappelijk rendement te halen is geen eenvoudige opgave. Bureau Eendracht staat voor samenwerking, openheid en vooral inclusiviteit. Om naast elkaar en met elkaar veranderingen te kunnen bewerkstelligen. Om hulp te kunnen vragen aan elkaar. Een plek waar maatschappelijk ondernemen een echte toekomst heeft.

Op de begane grond zullen Heilige Boontjes hebben de deuren al weer geopend. Vanaf oktober z2019 hebben de nieuwe huurders op de verdiepingen hun intrek genomen. We zijn trots op een mooie verzameling aan Rotterdamse ondernemingen binnenkort in het gebouw":

 

fijne inrichting van terras en 'voortuin' aan het plein, eerste schets

binnenkomen bij de Heilige Boontjes, ontvangst aan de bar, heerlijke koffie in het café

binnenkomen bij de Heilige Boontjes, ontvangst aan de bar, heerlijke koffie in het café

ontwerp en impressies van daf-architecten 

per verdieping een aantal algemene ruimten zoals een pantry, een zitje / spreekruimte en wc's 

op de eerste verdieping een achteringang / uitgang met een buitenterrasje met trap

WELKOM OP BUREAU EENDRACHT EENDRACHTSPLEIN 3 3015 LA ROTTERDAM