top of page
juni2.jpg

In september 2016 opende de Heilige Boontjes de deuren in dit voormalig politiebureau. Heilige Boontjes is een bedrijf waarin jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt naar bestendig werk geleid worden en waar Rotterdammers en vele anderen kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie.
Een commercieel initiatief met groot maatschappelijk rendement. 
Goed voorbeeld doet volgen, dus hebben een aantal Rotterdammers de handen ineengeslagen om deze locatie voor Heilige Boontjes in de toekomst zeker te stellen en om op de bovengelegen verdiepingen bedrijven met een maatschappelijk rendement huisvesting te bieden. Eendrachtsplein BV is verantwoordelijk voor de exploitatie van het gebouw. 

Maatschappelijk ondernemen aan het Eendrachtsplein

 

Geïnspireerd op de Boontjes zijn er ondertussen diverse bedrijven met een maatschappelijk doel in het pand getrokken. Naast hun bedrijfseigen maatschappelijke betrokkenheid dragen zij ook op hun iegen wijze bij  aan het hoofddoel van de Boontjes: een plek waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, een plek krijgen om –dankzij de begeleiding - op eigen benen komen te staan.

De huurders in het gebouw maken het geheel finacieel haalbaar en bieden een uitbreiding van werkzaamheden, uitbreiding van hun gastheerschap, uitbreiding van horeca gerelateerd werk. Het is een plek van samenwerken, kruisbestuiving waar mogelijk, elkaar helpen, en elkaar ontmoeten.

Op de begane grond runnen de Heilige Boontjes een grand café, waar niet alleen erg lekkere koffie wordt geschonken, maar men nu ook lekker kan eten.

Op de bovengelegen verdiepingenzijn er kantoorruimtes voor diverse maatschappelijke bedrijven. Doordat de gemeenschappelijke noemer onder de bewoners maatschappelijk rendement zal zijn, ontstaat op het Eendrachtsplein een hub van bedrijven die zich niet alleen bekommeren om hun eigen bestaan, maar dat bestaan juist ontlenen aan zich om anderen bekommeren.
 

juni11.jpg

In het bijgebouw is er een ruimte die voor vergaderingen of bijeenkomsten gehuurd kan worden tot 30 personen. Uiteraard is er mogelijkheid voor uitgebreide catering van de Heilige Boontjes.
Om naast het behalen van een financieel rendement ook nog een maatschappelijk rendement te halen is geen eenvoudige opgave. Bureau Eendracht staat voor samenwerking, openheid en vooral inclusiviteit. Om naast elkaar en met elkaar veranderingen te kunnen bewerkstelligen. Om hulp te kunnen vragen aan elkaar. Een plek waar maatschappelijk ondernemen een echte toekomst heeft.

juni4.jpg

Huurders:

Momenteel zijn alle ruimtes in het gebouw verhuurd, er is zelfs een wachtlijst. Je kan je interesse wel kenbaar maken via de mail, zie contact. Actuele bedrijven in het Bureau Eendracht:

 

Grand Cafe Heilige Boontjes

OPEN Rotterdam

The Do Good Only Company

IMC Weekendschool 

Stichting Heilige Boontjes 

Lendahand

Stichting Present

Cultuur & vliegwerk

Stichting Move

Friends for Brands

De kantoorunits variëren in grootte van 35 m2 tot 191 m2. De afwerking is van hoog niveau; gesausde muren, akoestiek dempende vloerbedekking, led-verlichting, units worden voorzien van ethernet-bekabeling etc.
Op elke verdieping is een pantry gesitueerd (met Quooker), een zitje en buitenterras voor informeel overleg en uiteraard op elke verdieping een toiletgroep.
De grotere vergaderruimtes kunnen door de bewoners met korting gehuurd worden voor bijeenkomsten met groepen tot 50 personen. Catering van Heilige Boontjes is mogelijk.
Het gebouw is vanaf de achterkant 24/7 bereikbaar. Gedurende de openingstijden van Heilige Boontjes (08:00 tot 23:00) is de toegang aan de Eendrachtsplein-zijde met receptiefunctie geopend.

De indeling van de kantoorruimtes is nog niet definitief vastgesteld, echter rekening houdend met de voorschriften voor brandweer en veiligheid is een aantal alternatieve indelingen mogelijk. Deze alternatieven zijn voor de verdiepingen opeenvolgend weergegeven, maar uiteraard inwisselbaar totdat de eerste afspraken concreet zijn met huurders. Omdat deze indeling nog niet vastligt is er met de huurders nog overleg mogelijk om de ideale indeling te vinden.

In de algemene ruimte wordt, zowel binnen als buiten, gelegenheid gecreëerd voor informeel overleg, een pantry met Quooker.

verhuurschema juni 2019.jpg

PRIJZEN op te vragen; vanaf 155 euro/m2

 

Staat van oplevering:

 • Natuurlijke ventilatie (ondersteund door mechanische afzuiging);

 • Lift;

 • Hellingbanen t.b.v. rolstoel toegankelijkheid;

 • Vloerbedekking (akoestisch dempend);

 • Verschillende authentieke details;

 • Led verlichting;

 • Per verdieping een pantry incl. Quooker;

 • Bergruimte in kelder voor archief (optioneel);

 • Toiletgroep per verdieping;

 • Gezamenlijk gebruik van dakterras;

 • Fietsenstalling;

 • Optie huur parkeerplaats (enkelen beschikbaar aan achterzijde + huurmogelijkheid buurgebouw Woonstad, met directe toegang naar garage via kelder).

EEN-verkooptekeningen-190415-no measures

eerste verdieping

EEN-verkooptekeningen-190415-no measures

eerste verdieping

tweede verdieping

EEN-verkooptekeningen-190415-no measures
EEN-verkooptekeningen-190415-no measures
ontwerp en impressies van daf-architecten 
EEN-verkooptekeningen-190415-no measures

derde verdieping

juni7.jpg

Op de vierde verdieping is er een dakterras waar ook de hiuurders in het pand van het uitzicht kunnen genieten en kunnen lunchen. 

ontwerp en tekeningen van daf-architecten 
bottom of page